top of page

רפואה מונעת בשגרה

התנהלות בשגרה ודגשים לליווי מטופלים בהקשר לבריאות הגוף

המטרה היא אימוץ גישה של קידום בריאות ורפואה מונעת ולא של 'כיבוי שרפות', לפיכך יש חשיבות בעיסוק בבריאות החל משלב הקליטה ועד סיום הטיפול, לאורך כל הדרך.

קליטה/התחלת טיפול - המטרה הראשונית היא לאסוף מידע רפואי. אך חשוב לא פחות, לייצר שיח על הנושא ולהעביר מסר שחלק מהמענים והכלים שניתנים במסגרת הטיפול כוללים גם את נושא הבריאות.

איסוף מידע ראשוני בסיסי לדוגמא: שייכות לקופה, האם יש רופא משפחה קבוע, האם יש כרטיס מגנטי או אפליקציה, היסטוריה רפואית, שימוש בתרופות, אלרגיות וכו'.

רצוי לקבל את המידע ולעורר את השיח כבר בשלב האינטייק הראשוני. (ניתן למצוא אינטייק מוכן במאגר הכלים שלנו).

שגרה - החזקה משותפת של נושא הבריאות באופן כללי. חיבור למרפאה, לרופא משפחה קבוע, אם אין כרטיס מגנטי להוציא, ללמוד להשתמש באפליקציה, לשלוח לביקור אצל רופא משפחה, לביצוע בדיקות דם, בדיקות ראיה, בדיקות שיניים. המשך בירור מצב רפואי וטיפול בשגרה – בכאבים ובמחלות.

שיח מקדם מייצר תנועה לפעולה, שיח יכול להיות פרטני או קבוצתי, ספונטני או מתוכנן כמו סדנא בנושא, הצפת נושאים, דיון על מקרים מורכבים.

סיום טיפול/ליווי – חשוב לסייע ולהמשיך להתעסק בבריאות הפיזית גם לאחר סיום הליווי. לרכז את המידע, מה היה ומה עוד צריך לקרות, להעביר תיק רפואי מסודר למסגרת הטיפול הבאה, ציון התהליכים הרפואיים שמצריכים המשך – תרופות, בדיקות, תורים וכו'. אם עוברים שכונה/עיר להציע להעביר את התיק הרפואי למרפאה קרובה.

bottom of page