top of page

התנהלות סביב טיפול רפואי

דגשים להתנהלות וליווי מטופלים סביב מפגש רפואי

הכנה נכונה למפגש רפואי תורמת רבות להתרת חסמים בירוקרטיים ורגשיים, למיצוי זמן הפגישה, קבלת טיפול רפואי מיטבי ומותאם, הפחתת חרדה והבנת תוצאות המפגש והמשך הטיפול.

אנו ממליצות להשתמש בטופס הכנה למפגש רפואי (הנמצא במאגר הכלים שלנו) ובעזרתו להתכונן למפגש הרפואי.

הכנה לוגיסטית / בירוקרטית: מה מצריך המפגש הרפואי - כרטיס מגנטי, הפנייה, התחייבות, תשלום רבעוני, בדיקות מקדימות, וכד'; איפה המרפאה, איך מגיעים, איך מתמצאים בתוך המרפאה; אם לא מלווים ביום של התור אז אם יש אפשרות ללכת יחד למרפאה לפני התור להכיר, ללמוד את הדרך.

הכנה מבחינת מהות מטרת המפגש הרפואי: דיוק הסיבה שבגללה הולכים לרופא; מה מצפים לקבל במפגש; מה יהיה בחדר הרופא; תיאור הבעיה הרפואית; חשיבות תיאור היבטים נוספים שיכולים להשפיע על העניין הרפואי;; לקחת בחשבון שזה לא המפגש האחרון, שאולי זה לא הרופא המתאים, אם זו סוגיה רפואית לא ברורה ונמצאים בהליך בירור אז שיהיו עוד בדיקות ועוד רופאים.

הכנה למפגש עצמו: כיצד להציג את עצמו ואת הבעיה, לספר לגורם הרפואי כי יש גורם סוציאלי מטפל ולחבר ביניהם; זכויות בהליך רפואי; להציג את טופס ההכנה ולבקש שיתייחסו; לבקש סיכום בכתב של האבחנה/המלצות/המשך טיפול או ברור רפואי; אם מלווים חשוב לסכם מראש - כמה המטופל רוצה שהמלווה יתערב/יוביל, האם רוצה שיכנס לחדר או לא, איך מציגים את המלווה, מה המטופל רוצה ומוכן להגיד על הקשר ביניהם וגם מה אפשר לומר לגורם הטיפול על המטופל והרקע שלו.

לאחר המפגש הרפואי: עיבוד המפגש מבחינה רגשית, איך היה? איך יוצאים? ומתוך זה למידה לקראת מפגשים נוספים; הבנת האבחנה הרפואית יחדיו ואופן הטיפול או המשך הבירור הנדרש; מעבר יחדיו על המלצות המשך טיפול ובהתאם רכישת תרופות, זימון תורים לבדיקות/רופאים מומחים; קבלת התחייבות אם צריך. וכמובן ממימוש ההמלצות הרפואיות -לקיחת התרופות, ביצוע הבדיקות, הליכה לתורים.

bottom of page